Fiesta Muertos

Muziektheater door SeaSession en Servaes Nelissen
in regie van Pieter Kramer

MEXICO MEXIIIIHIIIICOOO!!!
In Mexico zijn de mensen niet bang voor de doden. Integendeel, het zijn geliefden waar elk jaar weer een groot feest voor wordt georganiseerd. Op de begraafplaatsen zijn de graven rijkelijk versierd met een krankzinnige hoeveelheid bloemen en flakkerende kaarsen, en overal wordt er voor en met de doden gedanst op opzwepende Mexicaanse muziek.

De voorstelling is een muzikale mozaïekvertelling:

Een vrouw uit Purmerend op zoek naar haar Mexicaanse internetvriend. In haar handbagage heeft ze een foto van een knappe man met een grote snor en dito sombrero.

Een Mexicaanse musicus die de begrafenis van zijn moeder moet regelen. In zijn rolkoffer reist zijn moeder in een urn mee.

Een man uit Loppersum die met een koffer vol Groninger koek en de uitslag van een dna-test zijn Mexicaanse broer gaat opzoeken.

Alledrie maken ze de reis van hun leven. Dromen, verwachtingen en existentiële levensvragen vergezellen hen op weg naar het onbekende land. Als ze op Dia de los Muertos, Dag van de doden, op het vliegveld aankomen, duurt het niet lang meer of ze dansen gezamenlijk op de graven van hun geliefden.

Muziekensemble SeaSession en Servaes Nelissen brengen in deze nieuwe variétévoorstelling verhalen, acts, liederen, live-animatie en heel veel rauwe, doorgedraaide, fantastische en spetterende Mexicaanse muziek. Met 9 muzikanten, 20 instrumenten, een op hol geslagen pianola, reusachtige papier-maché poppen, muurschilderingen en 30 dansende skeletten.

Een feestelijke voorstelling over de dood: Arriba Arriba!!!

Concept: SeaSession, Pieter Kramer, Servaes Nelissen
Muziek, spel: SeaSession, Servaes Nelissen
Film/VJ: Sjeng Schupp
Regie: Pieter Kramer
Dramaturgie: Marijn van der Jagt

Musici:
Marijke van Kooten – viool | Anneke Janssen – cello | Ingrid Geerlings – fluit | Evert Weidner – hobo
Pierre Woudenberg – klarinet | Quirijn van Regteren Altena – contrabas | Pepe Garcia – slagwerk
Pauline Post – piano

Productie: Stichting SeaSession
Co-productie: Feikes Huis, Alles voor de Kunsten
Publiciteit: Tia Schutrups, Alles voor de Kunsten

Speelperiode: maart/april/mei 2023
Boekingen: www.allesvoordekunsten.nl